Гостьова лекція «Ґендерна рівність як базовий принцип демократичного суспільства: міжнародний досвід і національні особливості реалізації»

7 вер. 2022
Впродовж останніх років за сприяння наукового відділу і кафедри педагогіки та освітнього менеджменту в КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» формується добра академічна традиція запрошувати науковців, експертів та практиків для проведення гостьових лекцій.

Так, 7 вересня для магістрантів, аспірантів та науково-педагогічних працівників академії Людмила Володимирівна Кримець, д. філос. н., ст. наук. спів., помічник з гендерних питань та Євроатлантичної співпраці начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, провела гостьову лекцію на тему: «Ґендерна рівність як базовий принцип демократичного суспільства: міжнародний досвід і національні особливості реалізації».
Під час лекції були порушені питання впровадження гендерної рівності на засадах демократичних принципів та базових цінностей ЄС як невід’ємної частини європейського способу життя, стратегії гендерної рівності Ради Європи, гендерної політики НАТО її цілі та завдання, а також розкриті ключові аспекти поступу в гендерній політиці України.
В умовах сьогодення особливо актуальним стало обговорення важливого питання стратегії національної безпеки України і забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у Збройних Силах України.
Дискусія до лекційного матеріалу була зосереджена щодо проблеми трактування та розуміння концепту «гендер», порівняння ситуації з гендерною рівністю у військовій та освітній сфері, розвитку гендерної освіти в Україні, мовної репрезентації гендеру.
Лекція відбулася в дружній атмосфері. Особливу зацікавленість здобувачів освіти викликав стиль викладання гостьового лектора, що став своєрідним майстер-класом з викладання гуманітарних тем.
Дякуємо Людмилі Володимирівні за співпрацю та актуальну лекцію!